Les Violons d'été op moederdag!
Meetjeslandse jonge violisten gaan voor de vijfde maal op muziekstage

In augustus 2013 trokken een achttal muzikale jongeren, onder leiding van hun vioolleraar Dirk Van de Velde, twee van zijn oud-leerlingen Inge Van Vooren en Petra Van Belleghem, en creatieve lerares Katrien Brinckman voor de eerste maal op muziekstage naar Plombières ( aan het drielandenpunt), om er een week lang een muziekstage te volgen.
Het zou  de start worden van het steeds groter wordende strijkerensemble "les Violons d'été", dat inmiddels reeds een aardige traditie heeft opgebouwd in thuisbasis Eeklo, door steeds opnieuw te bewijzen, dat klassieke muziek ook de jeugd kan beroeren en zelfs passioneren.

Dit strijkerensemble, dat verbonden is aan de Kunstacademie in Eeklo en er elke vrijdagavond repeteert olv hun vioolleraar, is inmiddels uitgebreid van 8 naar meer dan 20 leden, en de vier organisatoren werden vervolledigd met de zussen Isabelle en Francine Versluys, die meegaan als perfecte kokkinnen.

En "les Violons d'été" blijft trouw aan zijn tradities:

om hun jaarlijkse muziekstage te helpen bekostigen, organiseert de groep, nu voor de vierde keer op rij, twee inmiddels bekende "Moederdagconcerten":
deze concerten gaan traditiegetrouw door op Moederdag zelf, en alle vrouwen die naar het concert komen krijgen na afloop van het concert steevast een gratis glaasje cava aangeboden. En sowieso is er na afloop van het concert een lekkere bar open voor iedereen.

Er wordt, behalve voor mooie muziek, ook gezorgd voor bindteksten door de jongeren zelf, een mooi programmaboekje met een persoonlijke inbreng van elk spelend lid, en tevens zochten de jongeren zelf ook sponsors, allemaal om de kosten te helpen dragen van de muziekstage, die steeds resulteert in een slotconcert ter plaatse.

Inmiddels concerteerden "les Violons d'été" al in Adegem, Eeko, Waarschoot, Kaprijke, Lembeke, ... én vijf keer in Wallonië. Wil u erbij zijn? Graag!

Moederdagconcerten: zondag 14 mei, om 11 uur en om 19 uur, kapel Sint-Jan van de psychiatrie Eeklo, kaarten kosten 10 euro of 25 euro voor een gezinskaart (vanaf drie personen van hetzelfde gezin) en zijn te verkrijgen bij Facsimile, Zuidmoerstraat 140, 9900 Eeklo, of via matthiaspetra@skynet.be. WELKOM!
Reacties

Populaire posts